Младоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете

...
Младоженец спечели булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете
Коментари Харесай

29-годишният Николай Шаханов: Спечелих жена си на карти, отидох за домашно вино, върнах се с булка

Младоженец завоюва булката си на карти. 29-годишният Николай Шаханов умело изигра козовете си и вместо самичък в квартирата се прибра с бъдещата си брачна половинка, съобщи „ България през днешния ден “. Къде на смешка, къде в действителност историята остава вечно в любовното досие на Ники от Казанлък и неговата обичана Валентина от Велико Търново, която също като него е на 29 години. На заветната дата 10.10.2020 година двамата подписаха брак на обичаното им място – Римския стадион в Пловдив. „ Беше 2015 година, когато се запознахме на един ваучър в София. Тогава седнахме да играем един против различен и аз й споделих, че ще я печеля на карти. Че ще бъде с мен, в случай че загуби. Така се случи. Валентина се оказа от губещата страна, въпреки да нямам явен спомен на какво тъкмо играхме. Нямаше въобще да отида на събирането, в случай че домакинът не ме беше обезоръжил с хубавото домашно вино, което предложи. Отидох за пивкото вино, а се върнах със брачна половинка. Но пък най-милата и хубава “, споделя с усмивка Николай. От своя страна неговата половинка като същинска жена чудесно помни картата, която „ издънила “ работата. Партньорът й в играта Иван трябвало да играе двойка пика, само че вместо това хвърлил на масата двойка спатия. Така Валентина изгубила играта, само че спечелила любовта.
Оттогава до през днешния ден двамата живеят в столицата. Николай работи във фабрика за етикетиране на храни, до момента в който Валентина години наред се труди в огромна ветеринарна клиника. По-късно напуща и се мести в IT сферата. „ Дълго време живяхме дружно и най-после пристигна времето да предложа брак на моята обичана. Тази година, както си бяхме у дома точно на шести септември към 22 ч., аз простирах прането и внезапно я попитах дали желае да се оженим на 10.10.2020 година Не поради поверие или някаква късметлийска символика в датата, а просто ми хареса„, продължава с описа си Шаханов. В същия миг Валя го добавя: „ Представяте ли си каква романтика – предлага ми брак, до момента в който простира мокрите си боксерки! Явно е решил, че по този начин ще бъде по-романтично и издържано, в сравнение с до момента в който готви “, смее се Валя, намеквайки дебело кой кого е настъпил по време на церемонията на Римския стадион и на кого се пада домакинската работа у дома. И двамата са безапелационни, че две седмици след необикновеното предложение за брак, проправящо нови пътеки и хоризонти в мъжката сантименталност, бъдещата младоженка е в потрес и даже не може да повярва истина ли е, или Николай се майтапи. В последна сметка Валя споделя заветното „ да “ и семейство Шаханови се оказват една от 25-те двойки, които подписаха цивилен брак на специфичната дата 10.10.2020 година под тепетата.
Валя споделя, че началото на любовта й с Ники е повече от извънредно, тъкмо както и решението да подпишат под тепетата, макар че и двамата имат родни градове, а живеят в столицата. Противно на традицията, младоженката не бе облечена с бяла рокля, а с алена, от дантела и с гол тил, на който се виждаше огромна татуировка. Както Валя, по този начин и Ники не сложиха скъпарски публични обувки, а залагат на комфортни гуменки.
Младото семейство Шаханови означи тържествения ден в компанията на своите кумове.
„ Моят беше най-хубавият ми другар, с който сме неразделни още от първи клас, а кумата пък бе най-хубавата другарка на булката. И тук не бяхме обичайни, тъй като за кумове постоянно се избира фамилна двойка или най-малко такава с дългогодишна връзка “, споделя Николай. След сватбеното празненство, полято с хубаво шампанско, щастливата двойка е в нова квартира в София. „ В нея функционално е единствено леглото към момента. Тепърва оправяме багажи и мебели, само че ще се оправим “, разкрива пресният жених, който постоянно събира очите на столичани с екстравагантната си прическа.
И двамата желаят да вдигнат огромна женитба с доста посетители, само че обстановката с коронакризата и неналичието на задоволително финанси стопират към този момент стремежа на двойката, към която нетрадиционното, щурото и занимателното оставят дълготраен отпечатък в взаимния им живот. „ От дядо ми зная, че жена се печели с добра дума, цвете без мотив, даже и на карти в някоя механа. По хиляди способи се печели жена и се губи по един – решиш ли, че е към този момент извоювана! “, споделя писателят Августин Господинов (Илиян Любомиров – б.а.). А „ България Днес “ откровено желае на усмихнатите и положителни Валя и Ники още безчет радостни и запаметяващи се случки, а младото семейство да се множи!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР